Hasanpaşa köfte tarifi

Osmanlı mutfağından paşalara layık bir tat Hasan paşa köftesi tarifi sunduk.

Malzemeler:

  • 1 kg dana kıyma,
  •  Rendelenmiş ½ ekmek içi, 
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan,
  • 7 adet orta boy haşlanmış patates, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, 
  • Pul biber, karabiber ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle patatesleri haşlanması için ocağa bırakın. Bu arada kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan avuç içini dolduracak şekilde içi boş kaseler yapıp fırın tepsisine dizin. Haşlanmış patatesleri ezin. İçine 2 bardak süt, 3 kaşık sıvı yağ ve tuzunu ekleyip püre haline getirin. Sıkma torbasının içine doldurduğunuz patates püresiyle köftelerin içini doldurun. 200 derece fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine birer kaşık tereyağı koyup pul biber serpin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: