Mıhlama Tarifi
Mıhlama; Karadeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen, muhlama,
muğlama, kuymak, yağlaş gibi farklı yöresel isimlerle de bilinen sıcak
tüketilmesi tavsiye edilen, lezzetli ve besleyici bir yemektir.
Malzemeler:
- 3 Yemek kaşığı tereyağı
- 3 Yemek kaşığı mısır unu
- 1, 5 Su bardağı su (veya su+süt karışımı)
- 150-200 gram (bir su bardağı) kaşar rendesi veya tel peynir ( veya kaşar tel peynir karışımı)
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
3
Yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Eriyen tereyağına 3 yemek kaşığı mısır
ununu ekleyip karıştırarak kavurun. Bu arada yakmamaya özen gösterin. Hafif
kavrulup rengi değişen mısır ununa 1,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayana
kadar ara ara karıştırın. Kaynayınca peyniri ilave edip karıştırın. Bir tutam
tuz ilave edip orta ateşte yağ hafif yüzeye çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet
olsun…
0 yorum: