Fava Tarifi

Fava Tarifi
      Lezzetli mezelerimizden olan kuru bakla favası tarifi sunduk.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru bakla,
  • yeteri kadar su,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 1 demet dereotu,
  • 1 adet limon ve tuz.
Yapılışı:
Bir gece önceden baklaları ıslatın. Ertesi gün 2 bardak kadar suyun içine yemeklik doğranmış soğan, suyu süzülmüş olan bakla, tuz ve zeytinyağı ilave edip kaynamaya bırakın. Fava kaynadıktan sonra karıştırarak baklalar ezilinceye kadar pişirin. Son olarak içine ince kıyılmış dereotunu ilave edip ocaktan alın. Fava sıcakken servis tabağını alın. Soğuduktan sonra üzerine limon suyu ve 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.


0 yorum: