Fava Tarifi
Lezzetli mezelerimizden olan kuru bakla favası tarifi
sunduk.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru bakla,
- yeteri kadar su,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 1 demet dereotu,
- 1 adet limon ve tuz.
Yapılışı:
Bir gece önceden baklaları
ıslatın. Ertesi gün 2 bardak kadar suyun içine yemeklik doğranmış soğan, suyu
süzülmüş olan bakla, tuz ve zeytinyağı ilave edip kaynamaya bırakın. Fava
kaynadıktan sonra karıştırarak baklalar ezilinceye kadar pişirin. Son olarak
içine ince kıyılmış dereotunu ilave edip ocaktan alın. Fava sıcakken servis
tabağını alın. Soğuduktan sonra üzerine limon suyu ve 1-2 kaşık zeytinyağı
gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum: