Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeler:
- 6 Adet pırasa
- 2 Tane havuç
- 3 Tane orta boy domates
- 1 Çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım Limon
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Tuz
Yapılışı:
Pırasaların yeşil kısımlarının uçlarından keserek iyice
yıkayın göz kararı iki parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları yıkayıp halkalar
şeklinde doğrayın. Derin bir tava veya pilav tenceresine 1 çay bardağı zeytinyağını
alıp içine önce havuçları üzerine doğranmış pırasaları ve en üste küp şeklinde
yemeklik doğranmış domatesleri ilave ederek kısık ateşte kapağı kapalı olarak, pırasalar
sararıncaya kadar (10-12 dakika) kavurun. Ardından tuz, şeker ve 1,5 bardak su
ilave ederek kaynamaya bırakın. Son olarak pirinç ve yarım limon suyuynu ilave
ederek pirinçler pişinceye ( 15-20 dakika) kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
10-15 Dakika dinlendirdikten sonra zeytinyağlı pırasa servise hazır. Sıcak veya
soğuk olarak servis edilebilir. Afiyet bal şeker olsun…
0 yorum: