Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Malzemeler:
  • 6 Adet pırasa
  • 2 Tane havuç
  • 3 Tane orta boy domates
  • 1 Çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım Limon
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

Yapılışı:
Pırasaların yeşil kısımlarının uçlarından keserek iyice yıkayın göz kararı iki parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları yıkayıp halkalar şeklinde doğrayın. Derin bir tava veya pilav tenceresine 1 çay bardağı zeytinyağını alıp içine önce havuçları üzerine doğranmış pırasaları ve en üste küp şeklinde yemeklik doğranmış domatesleri ilave ederek kısık ateşte kapağı kapalı olarak, pırasalar sararıncaya kadar (10-12 dakika) kavurun. Ardından tuz, şeker ve 1,5 bardak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Son olarak pirinç ve yarım limon suyuynu ilave ederek pirinçler pişinceye ( 15-20 dakika) kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. 10-15 Dakika dinlendirdikten sonra zeytinyağlı pırasa servise hazır. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Afiyet bal şeker olsun…

0 yorum: