Karnabahar Kızartma Tarifi

Karnabahar Kızartma Tarifi 

Karnabahar Vitamin (A, B1, B2, C, E) ve mineral (Kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum) açısından oldukça zengin sağlıklı olmasının yanı sıra besleyici bir kış sebzesidir. Kokusu sebebiyle özellikle çoçukların zor yedikleri sebzelerdendir. Bu bölümde çocuklarınızın da severek yiyebilecekleri yapımı kolay, lezzetli, yanında çorba ve salata ile güzel bir akşam yemeği olabilecek karnabahar kızartması tarifi sunduk.

.Yanında çorba ve salatayla gayet güzel bir akşam yemeği olabilir.

Malzemeler:
  • Tane karnabahar
  • 2 Yumurta ( isteğe göre)
  • 1 Su bardağı süt ( süt yerine su da kullanılabilir)
  • Yarım su bardağı un
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Serviste üzeri için; Sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt
                       
Yapılışı:
Karnabaharı çiçekler halinde bölüp yeterli büyüklükte bir tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ile doldurup 2 tutam tuz atın ve 6-7 dakika kadar(karnıbaharlar yumuşayana kadar) haşlayıp suyunu süzün. Bir başka kapta yumurta, un, süt veya su, yeteri kadar tuz ve karabiberi iyice çırpın. Haşladığınız karnabahar çiçeklerini teker teker hazırlamış olduğunuz bu karışıma bulayarak kızgın yağda kızartın. Servis tabaklarına aldığınız kızarmış karnabaharlarının üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 yorum: