Karnabahar Kızartma Tarifi
Karnabahar Vitamin (A, B1, B2, C, E) ve mineral (Kalsiyum,
potasyum, fosfor, magnezyum) açısından oldukça zengin sağlıklı olmasının yanı
sıra besleyici bir kış sebzesidir. Kokusu sebebiyle özellikle çoçukların zor
yedikleri sebzelerdendir. Bu bölümde çocuklarınızın da severek yiyebilecekleri
yapımı kolay, lezzetli, yanında çorba ve salata ile güzel bir akşam yemeği
olabilecek karnabahar kızartması tarifi sunduk.
.Yanında çorba ve salatayla gayet güzel bir akşam
yemeği olabilir.
Malzemeler:
- Tane karnabahar
- 2 Yumurta ( isteğe göre)
- 1 Su bardağı süt ( süt yerine su da kullanılabilir)
- Yarım su bardağı un
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Serviste üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt
Yapılışı:
Karnabaharı çiçekler halinde bölüp yeterli büyüklükte bir
tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ile doldurup 2 tutam tuz
atın ve 6-7 dakika kadar(karnıbaharlar yumuşayana kadar) haşlayıp suyunu süzün.
Bir başka kapta yumurta, un, süt veya su, yeteri kadar tuz ve karabiberi iyice
çırpın. Haşladığınız karnabahar çiçeklerini teker teker hazırlamış olduğunuz bu
karışıma bulayarak kızgın yağda kızartın. Servis tabaklarına aldığınız kızarmış
karnabaharlarının üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt dökerek servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun…
0 yorum: