Ekmek Kadayıfı Tarifi
Afyon ilimizin meşhur kaymaklı ekmek tatlısı tarifini
sunduk.
Malzemeler:
- 1 adet ekmek kadayıfı,
- 5 su bardağı su.
Şerbet için:
- 4 su bardağı toz şeker,
- 4 su bardağı su,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- ½ paket vanilya ve üzeri için kaymak.
Yapılışı: Ekmek kadayıfını yüksek
kenarlı geniş bir tepsiye alın ve üzerine 5 su bardağı suyu gezdirin. Ekmek
kadayıfının üzerine ağır bir tabak koyarak bastırın. 10 dakika beklettikten
sonra suyunu süzün ve üzerinde kalan suyu peçete bastırarak alın. Ekmek
kadayıfının şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı su ile şekeri ekleyip
koyulaşıncaya kadar kaynatın. İçine limon suyu ve vanilyayı ekleyip ocaktan
alın. Şerbeti sıcak olarak kadayıfın üzerine dökün ve kısık ateşte şerbeti
çekinceye kadar çevirerek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişirirken tepsinin
yanında kalan şerbeti ara, ara kaşıkla alarak ekmek kadayıfının üzerine dökün.
Soğuduktan sonra dilimleyerek kaymakla servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum: