Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ekmek Kadayıfı Tarifi
      Afyon ilimizin meşhur kaymaklı ekmek tatlısı tarifini sunduk.
Malzemeler:
  • 1 adet ekmek kadayıfı,
  • 5 su bardağı su.
Şerbet için:
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • ½ paket vanilya ve üzeri için kaymak.

Yapılışı: Ekmek kadayıfını yüksek kenarlı geniş bir tepsiye alın ve üzerine 5 su bardağı suyu gezdirin. Ekmek kadayıfının üzerine ağır bir tabak koyarak bastırın. 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzün ve üzerinde kalan suyu peçete bastırarak alın. Ekmek kadayıfının şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı su ile şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın. İçine limon suyu ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Şerbeti sıcak olarak kadayıfın üzerine dökün ve kısık ateşte şerbeti çekinceye kadar çevirerek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişirirken tepsinin yanında kalan şerbeti ara, ara kaşıkla alarak ekmek kadayıfının üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek kaymakla servis edin. Afiyet olsun.


0 yorum: