Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi
İster misafirlerinize isterseniz kahvaltıda aileniz için kolayca yapabileceğiniz, özellikle çocuklarınızın bayılarak yiyecekleri lezzetli ve çıtır çıtır bir börek tarifi sunduk. Mutlaka denemeli bu lezzeti tatmalısınız…

Malzemeler:
  • 4 Adet yufka
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Harç için:
  • 4 Adet haşlanmış patates
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre margarin veya tereyağı)
  • 1 Adet büyük boy soğan
  • 2 Çay kaşığı kuru nane
  • Yarımşar çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber ve karabiber
  • Yeteri kadar tuz


Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavurup üzerine küçük küpler halinde doğradığınız haşlanmış patatesleri, nane, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek bir süre daha kavurun. Kavurma işlemi sırasında sık karıştırın ve patateslerin ezilmesini sağlayın. Hazır olan harcı soğumaya bırakın. Bu arada başka bir kapta 1 su bardağı sıvı yağ, sirke, 3 yemek kaşığı un ve bir tutam tuzu çırparak sos yapın. 1 Tane yufkayı tezgaha serip üzerine 3-4 yemek kaşığı sos dökün ve fırça ile sosun yufka üzerine iyice yayın. Üzerine diğer yufkaları teker teker serip her biri için soslama işlemini tekrar yapın. Soslama işlemi bittikten 12 üçgen parçaya böldüğünüz yufka katmanı üzerine harç koyup sigara böreği gibi sarın. Hepsi için aynı işlemi yapıp tabanı yağlanmış  fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

0 yorum: