Patatesli Çıtır Börek Tarifi
İster misafirlerinize isterseniz kahvaltıda aileniz için
kolayca yapabileceğiniz, özellikle çocuklarınızın bayılarak yiyecekleri
lezzetli ve çıtır çıtır bir börek tarifi sunduk. Mutlaka denemeli bu lezzeti
tatmalısınız…
Malzemeler:
- 4 Adet yufka
- 3 Yemek kaşığı un
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta (üzeri için)
Harç için:
- 4 Adet haşlanmış patates
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre margarin
veya tereyağı)
- 1 Adet büyük boy soğan
- 2 Çay kaşığı kuru nane
- Yarımşar çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber
ve karabiber
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavurup üzerine
küçük küpler halinde doğradığınız haşlanmış patatesleri, nane, kırmızı toz
biber, pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek bir süre daha kavurun. Kavurma
işlemi sırasında sık karıştırın ve patateslerin ezilmesini sağlayın. Hazır olan
harcı soğumaya bırakın. Bu arada başka bir kapta 1 su bardağı sıvı yağ, sirke, 3
yemek kaşığı un ve bir tutam tuzu çırparak sos yapın. 1 Tane yufkayı tezgaha
serip üzerine 3-4 yemek kaşığı sos dökün ve fırça ile sosun yufka üzerine iyice
yayın. Üzerine diğer yufkaları teker teker serip her biri için soslama işlemini
tekrar yapın. Soslama işlemi bittikten 12 üçgen parçaya böldüğünüz yufka katmanı
üzerine harç koyup sigara böreği gibi sarın. Hepsi için aynı işlemi yapıp
tabanı yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri iyice
kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…
0 yorum: