Firik Pilavı Tarifi

Firik Pilavı Tarifi
         Firik bulguru ülkemizin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz bölgesinin doğu illerinde yaygın olarak tüketilen, olgunlaşmamış buğday başaklarından yapılan bir bulgurdur. Damak tadına göre şehriye, mercimek, nohut, koyun eti, tavuk ve tavuk bulyon ile lezzetli pilavları yapılmakla birlikte, et bulyon kullanarak yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir Firik Pilavı tarifini aşağıda sunduk.

          Malzemeler:
  • 1,5 Su bardağı firik bulguru
  • 1 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • Toz et bulyon
  • Yeterli miktarda karabiber pul biber ve tuz
  • Yeterli miktarda su

    Hazırlanışı:
          Pilav tavasına 1 çay bardağı sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küçük kıyılmış sarımsağı ilave ederek hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine firik bulgurunu ve pilavlık bulguru ilave ederek birkaç dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
Et bulyon, karabiber, pul biber ve bir tutam tuzu ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Pilav tavasına yaydığınız malzemeleri 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayıp suyu çekmiş olan pilava 1 yemek kaşığı tereyağını ilave ederek karıştırın. Kağıt havlu sererek kapağını kapatıp 20 dakika demlendirin. Et bulyonlu firik pilavı servise hazır. Afiyet olsun...


0 yorum: