Firik Pilavı Tarifi
Firik bulguru ülkemizin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi
ile Akdeniz bölgesinin doğu illerinde yaygın olarak tüketilen, olgunlaşmamış
buğday başaklarından yapılan bir bulgurdur. Damak tadına göre şehriye,
mercimek, nohut, koyun eti, tavuk ve tavuk bulyon ile lezzetli pilavları
yapılmakla birlikte, et bulyon kullanarak yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir Firik
Pilavı tarifini aşağıda sunduk.
Malzemeler:
- 1,5 Su bardağı firik bulguru
- 1 Su bardağı pilavlık bulgur
- 1 Adet orta boy soğan
- 2 Diş sarımsak
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- Toz et bulyon
- Yeterli miktarda karabiber pul biber ve tuz
- Yeterli miktarda su
Hazırlanışı:
Pilav tavasına 1 çay bardağı sıvı yağı koyup yemeklik
doğranmış soğanları ve küçük küçük kıyılmış sarımsağı ilave ederek hafif
pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine firik bulgurunu ve pilavlık bulguru ilave
ederek birkaç dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
Et bulyon, karabiber, pul biber ve bir tutam tuzu ilave edip
karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Pilav tavasına yaydığınız malzemeleri 1
parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayıp suyu
çekmiş olan pilava 1 yemek kaşığı tereyağını ilave ederek karıştırın. Kağıt havlu
sererek kapağını kapatıp 20 dakika demlendirin. Et bulyonlu firik pilavı servise
hazır. Afiyet olsun...
0 yorum: