Bulgur Pilavı Tarifi
Et yemeklerinin yanında yiyebileceğiniz besin değeri
yönünden zengin, lezzetli bulgur pilavı tarifi sunduk.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur,
- 1 adet haşlanmış kemiksiz tavukgöğsü,
- 1’er adet kırmızı ve yeşilbiber,
- 1/2kg domates,
- 1 adet soğan ve sarımsak,
- 1 su bardağı et suyu,
- ½ yemek kaşığı salça,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Kimyon, kekik, karabiber, tuz ve yeterli miktarda sıcak su.
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan,
sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi sıvı yağda kavurun. . Yemeklik
doğranmış domates ve salçayı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. 1 adet haşlanmış tavuk göğsünü didikleyerek, bulgur, et suyu ve baharatlarını ekleyip bulgurun
üzerini geçecek miktarda sıcak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar
pişirin. 20 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet
olsun.
0 yorum: