Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi
Et yemeklerinin yanında yiyebileceğiniz besin değeri yönünden zengin, lezzetli bulgur pilavı tarifi sunduk.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur,
  • 1 adet haşlanmış kemiksiz tavukgöğsü,
  • 1’er adet kırmızı ve yeşilbiber,
  • 1/2kg domates,
  • 1 adet soğan ve sarımsak,
  • 1 su bardağı et suyu,
  • ½ yemek kaşığı salça,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Kimyon, kekik, karabiber, tuz ve yeterli miktarda sıcak su.

Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi sıvı yağda kavurun. . Yemeklik doğranmış domates ve salçayı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. 1 adet haşlanmış tavuk göğsünü didikleyerek, bulgur, et suyu ve baharatlarını ekleyip bulgurun üzerini geçecek miktarda sıcak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.  

0 yorum: