Kirazlı Tart Tarifi

Kirazlı Tart Tarifi
( 12 kişilik)
Malzemeler:
  • 2 su bardağı kiraz,
  • 4 su bardağı soğuk süt,
  • 1/2kg badem,
  • 2 tane yumurta,
  • 250gr margarin,
  • 4 poşet kremşanti,
  • 4 su bardağı un,
  • 100 gr pudra şekeri.

Yapılışı:
Öncelikle kremşantiyi soğuk süt ile çırpıp dolaba kaldırın. Margarini küpler halinde kesip unun içine koyup pudra şekeri ilave edin. Kırıntılı bir görünüm alıncaya kadar robotta çevirin. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp unlu karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru merdaneyle açın ve yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için hamurun ortasına çatalla delikler açın.200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Bu arada bademleri sıcak suda 3-4 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup havanda dövün ve kremayla karıştırın. Soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı dökün ve kirazlarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.    

0 yorum: