Kirazlı Tart Tarifi
( 12 kişilik)
Malzemeler:
- 2 su bardağı kiraz,
- 4 su bardağı soğuk süt,
- 1/2kg badem,
- 2 tane yumurta,
- 250gr margarin,
- 4 poşet kremşanti,
- 4 su bardağı un,
- 100 gr pudra şekeri.
Yapılışı:
Öncelikle kremşantiyi soğuk süt
ile çırpıp dolaba kaldırın. Margarini küpler halinde kesip unun içine koyup
pudra şekeri ilave edin. Kırıntılı bir görünüm alıncaya kadar robotta çevirin. Ayrı
bir kapta yumurtaları çırpıp unlu karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Elde
ettiğiniz hamuru merdaneyle açın ve yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Kabarmaması
için hamurun ortasına çatalla delikler açın.200 derece fırında üzeri
pembeleşinceye kadar pişirin. Bu arada bademleri sıcak suda 3-4 dakika kaynatın.
Kabuklarını soyup havanda dövün ve kremayla karıştırın. Soğuyan tart hamurunun
üzerine kremayı dökün ve kirazlarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum: