Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi
Fırınlardan satın aldığımız haşhaşlı çöreğin pratik bir tarifini sunduk.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş,
  • 1 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 su bardağı ceviz içi,
Hamuru için:
·        2 su bardağı süt,
·        2 su bardağı ılık su,
·        10gr yaş maya,
·        1 yemek kaşığı toz şeker,
·        1,5 çay kaşığı tuz,
·        Aldığı kadar un ve üzerine sürmek için
·        1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta.

Yapılışı:
Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, toz şeker, tuz ve yaş mayayı koyup karıştırın. İçine yaklaşık 6-7 su bardağı unu eleyin. Burada unu elemekteki amaç haşhaşlı çöreğin kabarmasını sağlamaktır. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra haşhaşlı çöreğin hamurunu orta boy bir tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine zeytinyağı sürün. Ayrı bir kapta haşhaş ile ceviz içini karıştırıp zeytinyağı ile yağladığımız haşhaşlı çöreğin üzerine sürün. Daha sonra hamuru ortadan ikiye bölün ve iki parçayı da rulo şeklinde sarın.(İsteğe göre hamur 4 parçaya bölünüp daha küçük rulolar yapılabilir.) Ruloları 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın tepsisine dik olarak dizin. Üzerine son olarak 1 adet yumurta ile 1 yemek kaşığı yoğurdu çırpıp sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: