Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi 
Hafif sütlü tatlıları tercih edenlerin mutlaka denemesi gereken oldukça lezzetli muhallebili kadayıf tarifi sunduk.


Malzemeler:
  • 300 g kadar tel kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı  dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 4 Yemek kaşığı un
  • 3 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 Çay bardağı şeker
  • 1 Adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml Krema
Hazırlanışı:
İki saat kadar dondurucuda beklettiğiniz tel kadayıfları ince ince kırın. Geniş bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfları ve şekeri ilave ederek kadayıflar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Kadayıflar pembeleşince cevizleri ilave edip birkaç dakika kavurduktan sonra başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Muhallebisini hazırlarken yukarıda sayılan muhallebi malzemelerinin krema ve vanilya haricindekileri tüm malzemeyi tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ateşten alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma krema ve vanilya ilave ederek mikser ile 5-6 dakika çırpın.
            Kadayıfları göz kararı iki bölüp ilk bölümü genişçe bir borcamın tabanına yayın. Üzerine kremayı döküp yayın. Kalan kadayıfları da bu krema tabakası üzerine güzelce yaydıktan sonra bir süre oda sıcaklığında bekletip buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yeterince soğuduktan sonra muhallebili kadayıf servise hazır. Afiyet olsun…



0 yorum: