Muhallebili Kadayıf
Tarifi
Hafif sütlü tatlıları tercih edenlerin mutlaka denemesi
gereken oldukça lezzetli muhallebili kadayıf tarifi sunduk.
Malzemeler:
- 300 g kadar tel kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 4 Yemek kaşığı un
- 3 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 Çay bardağı şeker
- 1 Adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 200 ml Krema
Hazırlanışı:
İki saat kadar dondurucuda
beklettiğiniz tel kadayıfları ince ince kırın. Geniş bir tavada tereyağını
eritip tel kadayıfları ve şekeri ilave ederek kadayıflar pembeleşinceye kadar
karıştırarak kavurun. Kadayıflar pembeleşince cevizleri ilave edip birkaç dakika
kavurduktan sonra başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Muhallebisini hazırlarken
yukarıda sayılan muhallebi malzemelerinin krema ve vanilya haricindekileri tüm
malzemeyi tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya
başladıktan birkaç dakika sonra ateşten alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan
karışıma krema ve vanilya ilave ederek mikser ile 5-6 dakika çırpın.
Kadayıfları
göz kararı iki bölüp ilk bölümü genişçe bir borcamın tabanına yayın. Üzerine kremayı
döküp yayın. Kalan kadayıfları da bu krema tabakası üzerine güzelce yaydıktan
sonra bir süre oda sıcaklığında bekletip buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yeterince
soğuduktan sonra muhallebili kadayıf servise
hazır. Afiyet olsun…
0 yorum: