Pandispanya Keki Tarifi

                                                             Pandispanya Keki Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı kaynar su
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
4 Adet yumurtanın beyaz ve sarılarını ayırarak ayrı ayrı kaplara alın.  Yumurta beyazlarını koyduğunuz kabın içerisine yarım su bardağı şeker ekleyerek mikser yardımı ile köpük köpük olana dek karıştırın. Yumurta sarılarının üzerine de kalan şekeri ilave edip kısa bir süre karıştırdıktan sonra, bir tutan tuz, 2 kaşık sıvı yağ ve 1 fincan kaynar su ekleyerek mikser ile iyice çırpın. Bu karışıma un, vanilya, kabartma tozu  ekleyerek  iyice çırpın. Yumurta beyazlarını çırparak hazırlamış olduğunuz karışımı ilave edip kaşık veya kepçe kullanarak güzelce karıştırın. Yağladığımız tepsinin (tepsi kenarlarınında yağlanmış olmasına dikkat ederseniz pandispanya kekiniz piştikten sonra tepsiden çıkarırken sorun yaşamazsınız.) içerisine döktüğünüz hamurunuzu  iyice yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin. Kekinizin üstü kızarana kadar fırın kapağını açmayın ki kek iyice kabarsın. Üstü kızarmış olan kekin içinin pişmiş olup olmadığını bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Soğuduktan sonra kesin. Afiyet olsun…

0 yorum: