Pandispanya Keki Tarifi
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Tutam tuz
- 1 Su bardağı un
- 1 Türk kahvesi fincanı kaynar
su
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
4
Adet yumurtanın beyaz ve sarılarını ayırarak ayrı ayrı kaplara alın. Yumurta beyazlarını koyduğunuz kabın içerisine
yarım su bardağı şeker ekleyerek mikser yardımı ile köpük köpük olana dek karıştırın.
Yumurta sarılarının üzerine de kalan şekeri ilave edip kısa bir süre
karıştırdıktan sonra, bir tutan tuz, 2 kaşık sıvı yağ ve 1 fincan kaynar su ekleyerek
mikser ile iyice çırpın. Bu karışıma un, vanilya, kabartma tozu ekleyerek iyice çırpın. Yumurta beyazlarını çırparak
hazırlamış olduğunuz karışımı ilave edip kaşık veya kepçe kullanarak güzelce
karıştırın. Yağladığımız tepsinin (tepsi kenarlarınında yağlanmış olmasına
dikkat ederseniz pandispanya kekiniz piştikten sonra tepsiden çıkarırken sorun
yaşamazsınız.) içerisine döktüğünüz hamurunuzu iyice yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış
fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin. Kekinizin üstü kızarana kadar fırın
kapağını açmayın ki kek iyice kabarsın. Üstü kızarmış olan kekin içinin pişmiş
olup olmadığını bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Soğuduktan sonra
kesin. Afiyet olsun…
0 yorum: