Kruvasan Tarifi

Kruvasan Tarifi
Pastane ve unlu mamül dükkanlarından aldığınız  gevrek ve lezzetli kruvasanları evde kolaylıkla yapabilirsiniz işte tarifimiz…

Malzemeler:
  • Yarım Kg. un
  • Bir yemek kaşığı kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Çeyrek paket margarin (Hamur aralarını yağlamak için ayrıca 100 gr. tereyağı)
  • Bir yumurta sarısı üste sürülmek üzere… 
Hazırlanışı:
Derin ve geniş bir yoğurma kabına un, tuz, şeker, süt, biraz ılık suyla ıslatıp erittiğimiz mayamızı (kuru maya kullanılacak ise ılık suda bir tatlı kaşığı şeker ve mayayı eritip kabarıncaya kadar bekledikten sonra)ve çeyrak paket margarini ekleyip tüm malzemeleri karıştırın. İyice yoğurarak elde ettiğiniz elastik kıvamlı hamurun üzerini bir bezle örterek 40 dakika kadar dinlendirin. Kabaran kruvasan hamurunu biraz un serptiğiniz tezgaha alıp yaklaşık 25x30 ebatlarında dikdörtgen olarak açın. 3 parçaya ayırdığınız 100 gr. tereyağının 1 parçasını açtığınız hamurun üçte biri üzerine yayın. Yağlamadığınız kısım yağlı kısma gelecek şekilde bir kez ve boşta kalan yağlanmış üçüncü kısım yine yağlanmamış kısmın üzerine gelecek şekilde bir kez daha katlayıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu işlemi kalan tereyağları ile iki kez daha yapıp son olarak yarım saat buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölüp her bir parçayı yaklaşım yarım santim kalınlığında dikdörtgen şekilde açın.Açtığınız hamuru dilediğiniz büyüklükte üçgenler halinde kesip geniş kenarından başlayarak sarın. Arzu edilirse içine kaşar peyniri, önceden hazırlanmış kıymalı iç, patates, reçel vs. konularak ta sarılabilir. Sarılıp şekillendirilmiş hamurlar yağlanmış fırın tepsisine alın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika dinlendirildikten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun…

0 yorum: