Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi
Gün yapan bayanların vazgeçilmesi mercimek köftesi için pratik bir tarif sunduk.

 Malzemeler;
  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • 1 Demet maydanoz
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 3 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 2 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Mercimekleri 1 litre su içinde yaklaşık 25-30 dakika haşlayıp suyunu tamamen çekmeden ocaktan aldıktan sonra derin ve yayvan bir yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edip kaşık kullanarak karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimek ve bulgur şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları bir tavaya alıp zeytinyağında ölene kadar kavurun ve soğanlar pişince salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Salça da kavrulunca karabiber, pul biber ve 2 çay bardağı sıcak suyu ekleyip 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. Yeşil soğanları ve bir demet maydanozu kıyıp karışıma ekleyin. Son olarak 2 tatlı kaşığı tuz ve nar ekşisi eklediğiniz karışımı iyice yoğurduktan sonra mercimek köftesi hazır hale gelir. Dilediğiniz gibi şekillendirip roka ve marul ile servis tabağına alabilirsiniz. Kullandığımız malzemeler ile yaklaşık 50-60 tane kadar mercimek köftesi çıkacaktır. Afiyet olsun.

0 yorum: