Mercimek Köftesi Tarifi
Gün yapan bayanların vazgeçilmesi mercimek köftesi için
pratik bir tarif sunduk.
- 1 Su bardağı kırmızı mercimek
- 2 Su bardağı ince bulgur
- 5-6 adet yeşil soğan
- 1 Demet maydanoz
- 2 Adet orta boy kuru soğan
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 3 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
- 2 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Mercimekleri 1 litre su içinde yaklaşık 25-30 dakika
haşlayıp suyunu tamamen çekmeden ocaktan aldıktan sonra derin ve yayvan bir yoğurma
kabına alın. Bulguru ilave edip kaşık kullanarak karıştırın. Kabın üzerini
alüminyum folyoyla kapatıp mercimek ve bulgur şişene kadar (30-45 dakika)
bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları bir tavaya alıp zeytinyağında ölene
kadar kavurun ve soğanlar pişince salçayı ilave ederek kavurmaya devam
edin. Salça da kavrulunca karabiber, pul biber ve 2 çay bardağı sıcak suyu
ekleyip 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına
ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. Yeşil soğanları
ve bir demet maydanozu kıyıp karışıma ekleyin. Son olarak 2 tatlı kaşığı
tuz ve nar ekşisi eklediğiniz karışımı iyice yoğurduktan sonra mercimek
köftesi hazır hale gelir. Dilediğiniz gibi şekillendirip roka ve marul ile
servis tabağına alabilirsiniz. Kullandığımız malzemeler ile yaklaşık 50-60 tane
kadar mercimek köftesi çıkacaktır. Afiyet olsun.
0 yorum: