Kalburabastı Tarifi

                                                              Kalburabastı Tarifi
                Evdekilerin ve misafirlerinizin beğenerek yiyecekleri hafif ve lezzetli bir tatlı olan kalburabastı tarifi sunduk. Kalburabastı yaparken özellikle dikkat etmemiz gereken şerbetin soğuk, tatlının sıcak olmasıdır. Lütfen unutmayın.
Malzemeler:
·         Yarım paket teremyağ veya margarin (veya 125 gr tereyağı)
·         1 Çay bardağı sıvıyağ
·         Yarım çay bardağı yoğurt
·         1 Yumurta
·         1 Çay bardağı irmik
·         1 Paket vanilya
·         1 Paket kabartma tozu
·         1 Tatlı kaşığı sirke
·         Bir kase ceviz (iri parçalı)
·         Alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

Şerbeti İçin:
·         3-3,5 su bardağı su
·        3 su bardağı toz şeker
·        Yarım limon suyu

Üzeri İçin:
·        Yeşil toz fıstık

Şerbetin Hazırlanışı:
Tencereye 3 - 3,5 su bardağı suyu ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayıncaya kadar ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynayınca ocağın altını kısıp kaynatmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra limon suyunu ilave edin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan aldığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurun Hazırlanışı:
Derin ve geniş bir kaba teremyağ/tereyağı (veya margarin), sıvıyağ, yumurta ve yoğurt koyup kısa bir süre karıştırdıktan sonra irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bir-iki kez daha karıştırın. 1 su bardağı unu yoğurma kabındaki karışıma ilave ederek yoğurmaya başlayın ve azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hazır olan hamuru 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz kalburabastı hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kevgir veya rende üzerinde bastırarak yuvarlak şekilde, avuç içi kadar açın. İçine ceviz parçaları koyun ve bir ucundankarşı uca doğru ceviz parçalarını saracak şekilde yuvarlayın ve hafif hafif bastırarak şekillendirin. Kevgiri veya rendeyi sallayarak çıkardığınız kalburabastıları birleşme yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip, üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak kalburabastılar üzerine soğuyan şerbeti kepçe ile yavaş yavaş dökün. 1 Saat bekledikten sonra şerbeti çekmiş olan kalburabastı artık servise hazır.Üzerlerine toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

0 yorum: