Malzemeler (4 kişilik) :
- 250 gram kuşbaşı doğranmış et (dana kuşbaşı),
- 2.5 su bardağı kuru barbunya (veya taze barbunya),
- 2 yemek kaşık sıvıyağ,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 2 orta boy kuru soğan,
- 1 diş sarımsak,
- Yeteri kadar tuz, karabiber ve su.
Yapılışı:Barbunyalarınızı bir gece önceden tuzlu suda ıslatın. Yemeğin yapımına başlarken barbunyayı süzün ve yıkayın. Tencereye aldığınız barbunyalara üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip 5 dakika kaynatıp tekrar süzün ve ayrı bir kaba alın. (Taze barbunya kullanılırsa bir gece önceden tuzlu suda bekletilmesi gerekmez ancak taze barbunya da 5 dakika kaynatılıp süzülerek kara suyunu salmasını sağlanmalıdır.) Yemeğin yapılacağı tencerede kuşbaşı etleri suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırarak kavurup sonra sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, 2 ye bölünmüş sarımsak ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra salçayı ilave edip bir-iki tur çevirdikten sonra tencerenize barbunya, tuz ve karabiber ekleyip üzerini 2 parmak geçecek şekilde su doldurun.Ara ara kontrol ederek barbunya ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…
0 yorum: