Etli barbunya tarifi


Malzemeler (4 kişilik) :
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış et (dana kuşbaşı), 
  • 2.5 su bardağı kuru barbunya (veya taze barbunya), 
  • 2 yemek kaşık sıvıyağ, 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, 
  • 2 orta boy kuru soğan, 
  • 1 diş sarımsak, 
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve su.

Yapılışı:Barbunyalarınızı bir gece önceden tuzlu suda ıslatın. Yemeğin yapımına başlarken barbunyayı süzün ve yıkayın. Tencereye aldığınız barbunyalara üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip 5 dakika kaynatıp tekrar süzün ve ayrı bir kaba alın. (Taze barbunya kullanılırsa bir gece önceden tuzlu suda bekletilmesi gerekmez ancak taze barbunya da 5 dakika kaynatılıp süzülerek kara suyunu salmasını sağlanmalıdır.) Yemeğin yapılacağı tencerede kuşbaşı etleri suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırarak kavurup sonra sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, 2 ye bölünmüş sarımsak ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra salçayı ilave edip bir-iki tur çevirdikten sonra tencerenize barbunya, tuz ve karabiber ekleyip üzerini 2 parmak geçecek şekilde su doldurun.Ara ara kontrol ederek barbunya ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

0 yorum: