Islama köfte tarifi

Çıtır, çıtır bir ekmekle servis edilen enfes ıslama köfte tarifi sunduk.

Malzemeler:

  • 10 dilim bayat ekmek, 
  • 2,5-3 su bardağı et suyu, 
  • 1 fincan zeytinyağı, 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber.

Köfteler için:

  • 1 kg kıyma, 
  • ½ adet rendelenmiş bayat ekmek, 
  • 2 adet orta boy kuru soğan, 
  • 2’şer çay kaşığı karabiber ve kimyon, tuz.

Yapılışı: Islama köfte için öncelikle 1kg kıymanın 2 adet soğanı incecik kıyın. Üzerine rendelenmiş ekmek, kimyon, karabiber ve tuz ekleyerek iyice yoğurup şekillendirin. Bir kabın içine et suyunu boşaltın. İçine zeytinyağı ve pul biber ekleyip karıştırın. 10 adet dilim ekmeği bu karışımla ıslatıp köfte ile birlikte kızgın yağda kızartın. Kızarmış ekmeklerin üzerine köfteleri koyun. Közlenmiş domates ve biberle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: