Güllaç Tarifi
Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden güllaç tatlısı için pratik
bir tarif sunduk.
Malzemeler:
- 6 adet güllaç,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 3 su bardağı süt,
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya fıstık,
- 2 yemek kaşığı gül suyu.
Yapılışı:
Güllaç için öncelikle 3 bardak süt ile 1
bardak şekeri şeker eriyene kadar pişirin. İçine gül suyunu ekleyip soğumaya
bırakın. Süt ılıdıktan sonra ilk güllacı bir tepsiye alın ve üzerine ılık süt
dökerek ıslatın. Üzerine ceviz içi koyun ve güllaç yaprakları bitene kadar aynı
şekilde devam edin. Daha sonra geriye kalan sütün hepsini üzerine dökün. Güllaç
yapraklarının tamamen ıslandığından emin olup sütü çekmesi için dinlendirin. Sütü
çektikten sonra nar taneleri, ceviz, fıstıkla, kiraz veya vişne ile süsleyerek servis
edin. Afiyet olsun.
0 yorum: