Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi
          Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden güllaç tatlısı için pratik bir tarif sunduk.
Malzemeler:
  • 6 adet güllaç,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya fıstık,
  • 2 yemek kaşığı gül suyu.
      Yapılışı:
       Güllaç için öncelikle 3 bardak süt ile 1 bardak şekeri şeker eriyene kadar pişirin. İçine gül suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Süt ılıdıktan sonra ilk güllacı bir tepsiye alın ve üzerine ılık süt dökerek ıslatın. Üzerine ceviz içi koyun ve güllaç yaprakları bitene kadar aynı şekilde devam edin. Daha sonra geriye kalan sütün hepsini üzerine dökün. Güllaç yapraklarının tamamen ıslandığından emin olup sütü çekmesi için dinlendirin. Sütü çektikten sonra nar taneleri, ceviz, fıstıkla, kiraz veya vişne ile süsleyerek servis edin.  Afiyet olsun. 

0 yorum: